Koszovói Háborús Képek

Mindenesetre az ENSZ erői semmilyen bizonyítékot nem találtak arra, hogy a szerb közösség tagjai bármiben is felelősek lennének a gyerekek haláláért. Az albánoknak viszont már a gyanú is elég volt. Először tömegdemonstrációkat tartottak. Egy hídnál gyülekeztek, ami az Ibar túlsó partján lévő, szerbek lakta területre vezetett. A híd túloldalán a szerbek gyülekeztek, hogy az albánok ne tudjanak átjutni a területükre. A KFOR blokádot épített a hídra, könnygázzal és gumilövedékekkel igyekezett oszlatni a feldühödött tömeget. A be nem szolgáltatott fegyverek viszont mind a két oldalon előkerültek. Az eredmény: 8 halott, legalább 300 sebesült, közülük 8 ENSZ-békefenntartó. (kép forrása:) A zavargások és demonstrációk továbbterjedtek más, szerbek lakta területekre. Szerb, roma és askáli kisebbséghez tartozók ezrei váltak hajléktalanná. Čaglavicában 12 000 albán rohanta le a szerbek lakta területet. 700 KFOR-katona igyekezett visszatartani őket, az ostrom 11 órán keresztül tartott. Több katona is összeesett a kimerültségtől és a kiszáradástól.

Rijeka képek

Képek

  1. Koszovó - 444
  2. Háborús filmek magyarul
  3. Háborús filmek listája
  4. Lazy ne engedd el dalszöveg

Gif képek

A poszt előző részét itt olvashatjátok. 2004-ben jött a "márciusi pogrom". Ez volt a legsúlyosabb incidens a koszovói háború óta. Kb. 50 000 albán vett benne részt, megtámadták a még Koszovóban maradt szerbeket, elüldözték őket az otthonaikból, a templomaikat és temetőiket pedig módszeresen lerombolták, felgyújtották, megszentségetelenítették. A kiváltó ok - állítólag - az volt, hogy 2004. március 16-án három albán nemzetiségű gyerek az Ibar folyóba fulladt az egyik szerb közösség közelében Kosovska Mitrovica területén. Egyesek tudni vélték, hogy a szerb közösség tagjai üldözték őket, úgy fulladtak a folyóba. Bizonyíték nem volt, és azóta sincs. Az egyetlen, amire ezt a vádat alapozták, a negyedik, túlélő gyerek által előadott történet volt, bár az ottani ENSZ-békefenntartók vezetője szerint a helyi albánok vették rá a gyereket, hogy adja elő ezt a mesét. Az ő állítását erősíti két másik gyerek elbeszélése is, akik szintén ott voltak a folyónál, és akiknek a története több helyen eltér a túlélő fiú által előadott sztoritól.

2018. augusztus 16. Fegyverkereskedelemből akarta kifizetni a tandíját egy svéd fiatal, de lebukott a balkáni beszerzőkörútján Koszovóban bevásárolt, már majdnem elhagyta Albániát, amikor a határon a kutyák kiszagolták, mi van a táskájában. 2018. augusztus 15. Területcserével kacérkodik Szerbia és Koszovó Szerbia észak-koszovói szerb önkormányzatokat szeretne visszakapni, és csatlakozva végre az EU-hoz, Koszovónak albán többségű dél-szerbiai településekre és ENSZ-tagságra fáj a foga. Ha megtörténik a területcsere, dominóeffektust indíthat el a Balkán kevert népességű országaiban. 2018. április 4. Az albán kormány fizetőssé tette volna az autópálya-használatot, erre az albánok szétverték a kapukat A miniszterelnök kemény büntetést ígért. 2018. március 30. Kirúgták a koszovói belügyminisztert és a titkosszolgálat főnökét, mert kiadtak 6 gülenistát a törököknek A háta mögött egyeztek meg a tanárok deportálásról. 2018. március 21. A koszovói ellenzék könnygázzal akadályozta meg, hogy a parlament megszavazzon egy határegyezményt Úgy látták, hogy rosszul mérték le az ország területét.

  1. Fejér megyei katasztrófavédelmi igazgatóság székesfehérvár
  2. Schizandra hatása
  3. Plasma pont arkad table
  4. Oltási értesítő nyomtatvány
  5. Napi tarot jóslás