Agatha Christie Egérfogó

Könnyű mulatság, amelyről a közönség abban a tudatban távozik, hogy lám, megint túljártak az eszén… Agatha Christie a színházi jogokat unokájára ruházta át, mondván, a darab fél év alatt kiszenved. Ez egyszer tévedett. Az egérfogót Londonban 64 éve játsszák megszakítás nélkül. Bemutatásakor Sir Winston Churchill volt a miniszterelnök, jegyre adták még a húst, szalonnát, cukrot és a vajat. A közel 27 ezer előadásban eddig 424 színész állt a színpadon, 141 mérföldnyi inget vasaltak ki, és az előcsarnokban 492 tonna jégkrém fogyott el. A Big Ben és a Tower-híd után a darabnak otthont adó St. Martin's Theatre a leghíresebb londoni turistalátványosság. A Veres 1 Színház előadása abba a legendás Agatha Christie-panoptikumba enged bepillantást, mely kép mindenkiben benne él, aki egy könyvet is olvasott a krimik koronázatlan királynőjétől. A fiatal házaspár kandallójában ég a tűz, a havat is behordja a szél a zord angol téli hóviharból, a legapróbb részletekig kidolgozott ruhák pedig mintha a 20-as évek angol coulour locale-ját idéznék elénk.

Agatha christie egérfogó színház

Agatha christie egérfogó photo

Agatha christie egérfogó video

A szórakoztató feszültséget a mikrorealista aprólékossággal kidolgozott látványvilághoz társult érzékenyen pontos színészi játék adja. Egyébként nem is valósulhatna meg a legfontosabb műfaji elvárás, az hogy két óra elteltével is folyamatosan ott munkáljon a nézőben a kérdés: ki lehet a gyilkos? De ott munkál, hiszen az utolsó pillanatig: "MINDENKI GYANÚS" Szereplők: Mr. Paravicini – Trokán Péter Mollie Ralston – Verebes Linda Giles Ralston – Pál Tamás Christopher Wren – Dósa Mátyás Trotter rendőr őrmester – Mohai Tamás Mrs. Boyle – Zorgel Enikő Metcalf őrnagy – Venyige Sándor Miss Casewell – Molnár Gyöngyi Zene: Lencsés Balázs Dramaturg: Venyige Sándor Díszlet-jelmez: Gedeon Boróka Rendező: Schlanger András "MINDENKI GYANÚS"

Agatha christie egérfogó győr

  1. RTM Mambo kajak - Cala-Sport | Webáruház
  2. Agatha christie egérfogó photo
  3. Agatha christie egérfogó list
  4. Agatha christie egérfogó pictures
  5. Agatha Christie: Az Egérfogó - krimi két részben - | Jegy.hu

Agatha christie egérfogó list

Az előadás a Hughes Massie Ltd. engedélyével, a HoFra Kft. közvetítésével jött létre. A fiatal Ralston-házaspár panziójában vagyunk. Távol az emberektől, a világtól. Abban a zárt játéktérben, a hótorlaszok közé ékelt, bűnügyi laboratóriumban, amelynek az írónő, szokás szerint, még a telefonvezetékét is elvágta. Egyelőre csak azt tudjuk, hogy a Culver utcában megöltek egy nőt. Aztán sítalpakon megérkezik Trotter, a nyomozó. S kiderül, hogy a gyilkosnak a panzió lakói között kell lennie. Agatha Christie sorra elénk idézi a szereplőket, s külön-külön mindegyikről bebizonyítja, hogy – tévedés kizárva! – csak ő, egyedül ő lehet a gyilkos! De mi tudjuk, hogy a sok ártatlan között egyetlen vétkest kell keresnünk. Így a harmadik leleplezésnél kétszer érezzük becsapva magunkat, a negyediknél háromszor, és így tovább… Az író egyik kelepcéből a másikba csal, hogy aztán – miután kiengedett a szabadba – önként fussunk be a legnagyobb kelepcébe… Két és fél órás elme-torna. Színpadi matematika. Csiki-csuki játék.

  1. Margit palace irodaház
  2. Benedek csaba ügyvéd car