Biatorbágy És Környéke Látnivalók

 1. Szilvásvárad és környéke
 2. Biatorbágy Látnivalók 41 db
 3. Szállás eger és környéke
 4. Az outleten túl: 7 káprázatos kirándulóhely Biatorbágyon | nlc

3 km), Gárdony (30. 3 km), Szob (30. 4 km), Szigetmonostor (30. 7 km), Adony (30. 7 km), Dunakeszi (30. 8 km), Héreg (31. 3 km)

Szilvásvárad és környéke

A COVID–19-járvánnyal kapcsolatos hírek: A koronavírus terjedésének féken tartása érdekében elképzelhető, hogy bizonyos látnivalók zárva tartanak, vagy bizonyos időre bezártak. Kérjük, foglalás előtt konzultáljon az utazási tanácsadással foglalkozó állami szervekkel. További információkért kattintson ide.

Nyílegyenes úton, először enyhén, majd egyre erősebben emelkedve mászunk fel a biatorbágyi kaptárkövek aljába. A Kő-hegy déli oldalán magasodó három sziklában összesen tíz sziklafülke található, eredetük a homályba vész. Jobbról kerüljük meg a sziklaformációt, majd jelzett utunk balra kanyarodva fut ki a Hármas-szikla nevű képződmény tetejére. Innen is szép a kilátás elsősorban a szemközti Iharosra, de menjünk egy kicsit tovább a Piros sáv jelzésű ösvényen és pár méterre a Négyes-sziklához jutunk, melynek lapos tetejéről megnyílik a táj Biatorbágy felé is, itt a belógó növényzet kevésbé korlátozza a panorámát. A szikla közelében van a Kő-hegy (Kő-orr) (301 m) legmagasabb pontja is. Folytassuk túránkat a keskeny kis jelzett ösvényen, mely lassan északnak fordulva fut a hegy peremén. Pár perc múlva kicsit megint megnyílik a táj, a kevésbé érdekes ipari parkok felé látunk el, majd elágazáshoz érünk, ahol derékszögben balra kanyarodunk a benőtt nyiladékban egyenesen lefelé vezető lejtős úton.

Biatorbágy Látnivalók 41 db

 • Wellness eger és környéke
 • Ajándék ötletek, vicces ajándék férfiaknak, nőknek
 • Kiadó albérlet pápa és környéke
 • Biatorbágy Látnivalók 41 db

Rejtett természeti értékek nyomában Biatorbágy határában A főváros mellett fekvő Biatorbágy elsősorban a történelmünkben is szerepet játszott vasúti viaduktjáról ismert, de környékén is számos természeti szépséget fedezhetünk fel, többek közt a biatorbágyi kaptárkövek világát. A látványos ipari műemléktől indulunk az Iharos-völgyön át az erdőben magányosan megbújó Szily-kápolnáig, majd felmászunk a Kő-hegy sziklaképződményeihez, ahonnan szép kilátást élvezhetünk Biatorbágyra és környékére. Hangulatos erdei gyalogutakon térünk vissza a faluba, a romantikus Forrás-völgyön keresztül, a szebb napokat is látott Madár-forrás érintésével. A túra hossza: 7, 6 km A túra időtartama: 2, 5 óra Szintkülönbség: 160 m fel, ugyanannyi le Kiindulópont: Biatorbágy, Viadukt. A hídtól északra, a Fő utca mellett, a Füzes-patak mentén van egy szabadon használható parkoló. Buszmegálló: Biatorbágy, völgyhíd. A túra jellege: Könnyű, rövid gyalogtúra viszonylag jól jelzett turistautakon, ösvényeken, aszfaltos utcákon.

Szállás eger és környéke

Körpince-sor A történelmi jelentőségű Körpince pinceegyüttes, a Kecskegödör, a Sóskúti úti pincesor, az egyedülálló présházak... Szenvedő Krisztus-kálváriakápolna - Érd Szenvedő Krisztus-kálváriakápolna dombtetőn épült 1752-ben. Az épületet többször is villám súj... Aradi vértanúk emlékműve - Érd Az Érd városközpontjában található református templom kertjében felállított aradi vértanuk emlékművén P�... Szapáry kastályrom - Érd Túlzás nélkül állítható, hogy Érd legértékesebb műemléke pusztult el 1971-ben, amikor a kastély rossz állapotára t�... Budai Vár - Budapest A Budai Vár ma Budapest leghíresebb és egyik leglátogatottabb turisztikai nevezetessége. Unesco Világörökségi helyszín,... Budavári Palota - Budapest Az első gótikus palota Nagy Lajos, Zsigmond király és Mátyás király uralkodása idején (az 1300-as évek közepétől az 1... Budapesti Történeti Múzeum - Vármúzeum - Budapest Budapest régészeti leleteinek gyűjteménye. Bemutatja a település fejlődését a római kortól a XIII. századig.

Az outleten túl: 7 káprázatos kirándulóhely Biatorbágyon | nlc

Geológiai érték kimagasló tájképi értékkel. A kiédesedô Pannon-tenger által formált sziklaalakzatok nemcsak a kistáj, hanem a tágabb régió leglátványosabb természeti szépségei közé tartoznak. Kiemelkedô a kilátás- és rálátásponti jelentôsége, szép panoráma nyílik innen a Biai-tóra és Etyek felé. A Nyakas-kő és környéke két élőhelytípust foglal magába, amelyek többnyire együtt, egymás mellett fordulnak elő. Ez a kétféle élőhelytípus a sziklagyep és a sztyepplejtő. A sziklás felszínen képződő talajt az erózió folyamatosan elmossa. Ebben a külső erők, a szél és az eső segítik, melyek lehordják a vékony, nagy mészkő tartalmú talajréteget, a hosszan kígyózó sziklafal tetejéről. Így a növények kénytelenek voltak alkalmazkodni, ezekhez a nem éppen "kellemes" körülményekhez. Emiatt a szikla repedéseiből bújnak ki, az állandósult pionírtársulások, melyeknek fontos résztvevői a szélsőséges termőhelyeket elviselő pozsgás (kövirózsa) és a varjúháj fajok. Sárga kövirózsát, borsos- és fehér varjúhájat mi is találhatunk, ha túl megyünk a Nyakas-kövön.

Őszintén be kell vallanom, korábban Biatorbágyról sok minden eszembe jutott, de az, hogy csodálatos kirándulóhely lenne, semmiképp – pedig a település olyan varázslatos csodákat rejt, amikről a helyieken kívül csak nagyon kevesen tudnak. Idegenvezetőm, Nyáry Tamás egy laza délelőtt során jó pár olyan helyet mutatott meg nekem, amikbe nemcsak beleszédültem, de bele is szerettem. Mutatom! Viadukt Aki Biatorbágyon túrázik, rendszerint a Viadukttól indul, amelynek közelében nem mellesleg kiváló kávé, egy csokor jó szó és egy pár perces történelemlecke is kapható, hogy felelevenítsük Matuska Szilveszter nevét, aki még 1931-ben a völgyhídon a levegőbe repített egy Budapest és Bécs között közlekedő gyorsvonatot. A merénylet során több kocsi a mélybe zuhant, huszonketten pedig életüket veszítették. A kettős völgyhíd ma már nem üzemel, de kerékpárosok és túrázok előszeretettel kaptatnak fel a tetejére, hogy élvezzék a kilátást. A környék jelzett túraútvonalait bárki letöltheti a mobiljára, és eldöntheti, hogy gyalogszerrel, félig autósan, netán kerékpárral írja le azt a 25 kilométert, amelynek során Biatorbágy legszebb pontjai bejárhatók.

 1. Ballonos víz ar.drone
 2. Vintage galeria budapest
 3. Lagzi lajcsi van nekem egy csíkos gatyám 4