Használt Ingatlanárak Alakulása 2020

  1. Használt ingatlanárak alakulasa 2020
  2. Használt ingatlanárak alakulása 2010 c'est par içi

A szakértő szerint emiatt az újépítésűek árain mindenképpen változtatniuk kell a vállalkozóknak, mert a jelenlegi kínálati árakon nem lesz rájuk vevő. Mint mondta, jellemző volt az elmúlt egy-két évben, hogy az építkezések során folyamatosan emelték az árakat a beruházók, mostanra azonban ezek olyan szintre kerültek, melyeken nincs rájuk kereslet. Mindebből következik, hogy az értékesítési idők rendkívüli módon megnyúltak, hiszen míg egy-két éve hetek alatt értékesíteni lehetett egy panelt, és belátható időn belül a megfelelően árazott családi házakat, addig ma megjósolhatatlan, hogy mikor kel el egy-egy ingatlan. És még azt sem lehet mondani, hogy ha a tulajdonosok erősen lecsökkentik a hirdetési árat – amire nem feltétlenül hajlandók -, akkor egyből el lehet adni, mert elég gyenge most a keresleti oldal. A kiadó lakások iránt viszont továbbra is rendkívül nagy az igény, miközben az árak változatlanul magasan járnak. A bérlők akár 140 ezer forintot is hajlandók lennének kiadni havonta egy kiadó lakásért, de a gond az, hogy egyáltalán nincs kínálat.

Használt ingatlanárak alakulasa 2020

Utóbbi régió községeiben átlagosan 3, 2 millió forintért cseréltek gazdát a használt lakások. (Hogy az új lakások mennyibe kerültek itt, azt nem is tudni, mivel évek óta nem volt annyi tranzakció, amennyiből indexet lehetett volna számítani. ) Külön érdekes megnézni a falusi ingatlanárak alakulását. Itt is szembeötlő az a regionális kettéosztottság, amit a munkaerőpiacon is láthatunk: a Budapest környéki falvakhoz, illetve a két északnyugati régióhoz képest mérhetetlen távolságban van az ország többi része. De ha csak a lakások árváltozását nézzük, akkor dübörög az ország: a magyar ingatlanpiaci emelkedés kezdete óta csak Izlandon, Svédországban és Írországban emelkedtek gyorsabban a lakásárak, mint Magyarországon az egész Európai Unióból. A régió egészét viszont simán magunk mögé utasítjuk. ( MTI Fotó: Jászai Csaba) Pénz KSH lakásárak lakásárindex Olvasson tovább a kategóriában

Mivel ezeket a KSH adatokat 4-5 hónap késéssel publikálják, mostanra kaptunk egy objektív képet az árakról, melyek azt mutatják, hogy a használt lakások árai 2019 első három negyedévében lényegében nem emelkedtek (országos átlagban). Érezhető visszaesésre a piacon ugyanakkor nem nagyon lehet számítani. Ez mindaddig elvárható, amíg teljesülnek az alábbi gazdasági körülmények: - bővülő gazdaság - növekvő bérek - alacsony munkanélküliség - alacsony hitelkamatok Ami várható, hogy a mérsékeltebb áremelkedést hosszabb stagnálások szakítják meg, többek között olyan okok miatt, mint - alternatív befektetési lehetőségek megjelenése (pl. Magyar Állampapír Plusz) - új befektetők számának csökkenése - átlagfizetésekhez viszonyított ingatlanárak és bérleti díjak drágulása - előnytelen demográfiai folyamatok - eddigi ÁFA kedvezmények megszűnése Az ingatlanpiaci elemzések természetesen mindig egy átlagértéket mutatnak meg. Jelentős eltérések lehetnek azonban különböző típusú házak, lakások, és különböző területek, városrészek között.

  1. Használt ingatlanárak alakulása 2010 qui me suit
  2. Bkv menetrend útvonaltervező 2
  3. Használt ingatlanárak alakulása 2020

Használt ingatlanárak alakulása 2010 c'est par içi

Ami a szakértő szerint egyértelműen kirajzolódik, hogy az emberek az egyre olcsóbb ingatlanokat keresik. Használt ingatlanokat 20-30 millió forint közötti áron keresnek az érdeklődők, de olyat szeretnének ezért az összegért, melyet nem kell felújítani, nem kell már rá költeni. Ilyet persze nem tudnak mutatni nekik az ingatlanközvetítők, mert a hirdetési árak magasabban járnak. "Csepel-Hároson a zártkerti ingatlanok iránt mutatkozik nagyobb érdeklődés, mert ezek a legolcsóbbak a kerületben. Sok érdeklődő 7-9 millió forintért szeretne valamilyen ingatlanhoz jutni, mert ennél nincs több pénzük, de ennyiért még egy faházat sem tudnak kínálni nekik" – magyarázta Marosvölgyi. Sokaknak persze ennyi pénze sincs, így ők kölcsönből vásárolnak, de tapasztalatai szerint a legtöbb vevőnek a néhány milliós önerő megteremtése is komoly gondokat okoz. Akik hitelt vesznek fel, azok néha a vételár elég jelentős részét finanszírozzák belőle: így például nemrég egy 32 milliós ingatlanra sikerült egy vevőnek 26 milliónyi hitelt felvennie.