M35 Autópálya Benzinkutak

Vitányi István, a bihari térség országgyűlési képviselője elmondta, abból is látszik, mennyire fontos ez az út a térség lakóinak, hogy a mai átadón sok polgármester megjelent, hiszen ők is tudják, hogy áldás nekik ez a sztráda. Vitányi István Vitányi István beszélt arról, hogy a minap a Dehiren örömmel olvasta Papp László azon szavait, miszerint Debrecen mint Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő városa, felelősséggel tartozik a megye és a régió fejlődéséért is. Abban bízik, Debrecenben sok nagyvállalat talál majd otthonra, s azok kiszolgálóegységei a bihari térségbe telepednek majd le. Pántya József, a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. útfejlesztési igazgatója arról beszélt, a 2014-től 2020-ig terjedő uniós költségvetési időszakban a NIF Zrt. hazai és uniós forrásból nettó 340 milliárd forintból fejleszti a vasút- és úthálózatot Hajdú-Bihar megyében. Pántya József A most átadott 5 kilométeres új sztrádaszakaszt 17 milliárd forintból építették meg öt új híddal és két különszintű csomóponttal.

Autópálya

Orbán Viktor miniszterelnök levélben köszöntötte Donald Trump amerikai elnököt az Egyesült Államok szövetségi ünnepe, a függetlenség napja alkalmából. Orbán Viktor hozzátette: az amerikaiak és a magyarok egyaránt különös ragaszkodást és odaadást mutatnak a közösen osztott értékek, így a szabadság, a szuverenitás és a függetlenség iránt. A világon 11 049 505 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 524 677, a gyógyultaké pedig 5 849 347 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem összesítése szerint. Jövő péntektől számos országból, köztük Magyarországról karanténkötelezettség nélkül lehet beutazni Angliába - közölte a brit közlekedési minisztérium. Ukrajnában ismét kiugróan sok, több mint 900 új koronavírusos fertőzöttet regisztráltak az elmúlt napban, a halálos áldozatok száma 15-tel nőtt. Rekordszámú, 182 új beteget jelentettek az elmúlt 20 órában Bulgáriában, ahol így 5497-re nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma Hétfőtől ismét szigorításokat vezetnek be az északkelet-olaszországi Veneto tartományban, mert a koronavírus terjedését mutató reprodukciós ráta emelkedett.

Akik csak ezt a részt szeretnék majd használni, azok ezt az évi ötezer forintos megyei matricával is megtehetik. Tasó László, a Miniszterelnökség államtitkára beszédében kiemelte, 2022 végére Magyarországon a gyorsforgalmi hálózat sűrűbb lesz, mint az európai átlag. Mint elmondta, az országos közlekedésfejlesztési tervek elkészítésekor Hajdú-Bihar megye jó helyzetbe került, erős a megye lobbiereje. Tasó László Az államtitkár hangsúlyozta, egy felmérés szerint a területi tőke alapján a leghátrányosabb 17 járás közül öt van Hajdú-BIhar megyében. A politikus úgy véli, ez az útfejlesztéseknek köszönhetően kedvező irányba változik majd. Papp László, Debrecen polgármestere úgy fogalmazott, a debreceniek egy évtizedes álma valósult meg most; elkészült a város elkerülő körgyűrűjének nyugati oldala, amit a legjelentősebb szakasznak nevezett. Papp László köszönetet mondott a fejlesztését az Orbán-kormánynak és Tasó Lászlónak, aki a döntés megszületésekor közlekedésfejlesztéséért felelős államtitkár volt.

Megnyitottunk az M35-ös autópályán!

  • Zoraki 917 gázpisztoly white
  • Víz 1000
  • Autópálya
  • Szentlélek tér kávézó

M35 autópálya benzinkutak

A 41, 5 milliárdból épült völgyhíd megépítésére vonatkozó döntés műszaki, gazdaságossági, természetvédelmi és településrendezési megalapozottsága nem igazolt – állapítják meg a számvevők. Nem kényszerítették versenyre a kivitelezőket Ami a kivitelezők kiválasztását illeti, a középtávon előre láthatóan megépítendő útszakaszok jelentős nagyságából adódóan a kivitelezőknek kiélezett versenyhelyzettel nem kellett számolniuk, ez pedig a piac felosztásának irányába hatott és a kínálati, azaz az építők szabta árak érvényesüléséhez vezetett. A kivitelezők kiválasztása ugyanakkor formailag a közbeszerzési törvény előírásainak megfelelt. Nem hatékony a Duna-híd Az M8 autópálya dunaújvárosi Duna-hídja előrehozott beruházás, a hídhoz kapcsolódó autópálya szakaszok a jelenlegi tervek szerint csak 2015-re készülnek el, ezért a hatékonysági követelmények nem teljesülnek. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. nem végzett előzetes árkalkulációt a beruházások reális költségére, a tervezőktől sem rendelt a kiviteli tervekhez költségbecslést.

Kärcher Benzinkutak | Kärcher Magyarország

Több súlyos hiányosságot, olykor törvénytelenséget találtak a számvevők a tavaly épített sztrádaszakaszok ellenőrzése során. A kivitelezők nem szembesültek éles versenyhelyzettel, nem végeztek előzetes árkalkulációt, megalapozatlanok voltak a határidők. Az állam, mint megrendelő nem rendelkezett előzetes költségkalkulációkkal, de a területrendezéssel kapcsolatos feladatokat is tervezés nélkül végezték. Ennek köszönhetően a sztrádák építése csúszott, és még menet közben is drágult. A 2004-től hatályos, a gyorsforgalmi közúthálózat közérdekűségéről és fejlesztéséről szóló törvény 2003-2007 között 687 km gyorsforgalmi útszakasz megépítését irányozta elő. Ebből összesen 413 km-t helyeztek ideiglenesen forgalomba (60 százalékos arány), a 2007-re tervezett átadások közül egy sem történt meg - áll az Állami Számvevőszék jelentésében, amely a 2006 decemberében és 2007-ben megépült, 112 kilométernyi sztrádaszakaszok, benne a kőröshegyi völgyhíd és a dunaújvárosi Duna-híd ellenőrzése alapján készült.

Törvényen kívül A sztrádatörvény 2007. júliusi módosítása után az Országgyűlés ellenőrző szerepe korlátozottan érvényesült az ÁSZ szerint, azóta ugyanis nem jogszabály tartalmazza a gyorsforgalmi úthálózat fejlesztésének éves ütemezését, a beruházások befejezésének időpontját és az előkészítés alatt álló gyorsforgalmi útszakaszokat. 2006-ban és 2007-ben a törvényben előírt kormánybeszámolók nem készültek el, az Országgyűlés nem kapott tájékoztatást a gyorsforgalmi úthálózat építésére fordított pénzeszközök felhasználásáról, a folyamatban lévő fejlesztésekről. A 2007-ben átadott autópálya-szakaszoknál a törvény 2006. évi átadási határidőt rögzített, amelynek teljesíthetőségét, a beruházások előkészítésének tényleges helyzetét és a kivitelezéshez műszakilag szükséges időtartamot előzetesen nem mérték fel. Az ellenőrzött autópálya-szakaszok megépítése 356 milliárd forintba került, amelyből a két híd építési költsége megközelíti a 100 milliárd forintot. A beruházások finanszírozása kizárólag állami pénzeszközökből történt, ebből közvetlen költségvetési forrás 151, 4 milliárd forint, az állami garanciavállalással felvett hitelek 201, 7 milliárd forint, és a NIF Zrt.